Нафіга вам навігатор

коли є мобільний телефон?  Так довго думав і я, але врешті зважився спробувати зовнішній прилад.

Інтро

Недоліками використання телефону у якості навігатора є декілька:
  • перегрівається як казна що - бо постійно працює все, що тільки можна - екран, GPS, GPRS (ну чи LTE, але сенс у передачі даних), bluetooth до гарнітури - музику грає. 
    Додати до цього сонечко, котре світить у чорний закритий чохол без вентиляції - і за пару годин такого знущання телефон закіпає. 
    (це між іншим не жарт - мені два телефони писали - "мовляв, температура близька до критичної, аварійно вимикаюся)
  • Сяде у найбільш непідходящий момент - як наслідок перегріву і активної роботи, і батарейка з'їдається.
  • Зв'язку (і карт) не буде там, де вони найбільше вам потрібні.
  • Використання Google Maps настільки зручне у авто, настільки ж кострубате на мотоциклі.
Порадившись і понивши на свою гірку долю у кількох різних мото-чатиках і не знайшовши підходящої мені відповіді, я подався гуглити. І нагуглив, що навігатори Garmin серед своїх фішечок ще мають такий собі "пригодницький режим" (adventure routing)- це коли навігатор будує маршрут не "найшвидше", а "найкрасивіше"  - оминати нудні хайвеї, їхати по красивим ділянкам дороги, де побільше поворотів і краєвидів.

Придушивши свою жабу аж на $270, я прошу любить і жалувать -  Garmin Zumo 396 LMT-S!



Що із хорошого?

Кріплення! У порівнянні із китайськими чохлами для телефона, цей шарнір із купою степенів свободи - просто казка! І на руль кріпиться легко, і настройка шарніра елементарна, і справляє враження надійності - в той час як на ті ж китайські чохольчики я ще кустарив страховочну мотузочку....  Да, до речі - із китаю ще йде аналогічний шарнір.... Можливість вішати телефон як бекап я не відкидаю.

Власне, навігація! Можливість автопобудувати раунд-тріп, сказавши "я хочу кататися дві години" і отримати на виході прокладений маршрут по scenic roads - це круто. 

Custom avoidances - ооо, додати до виключень якусь особливо надокучливу дорогу - як же мені цього не вистачало із київською бруківкою!

Ще хорошого - це мультимедіа. Воно вміє грати MP3, причому може підключитися до мотогарнітури і грати відразу туди. 

Симуляція навігації - щоб потикати кнопки на дивані, а не на ходу - це дійсно розумний хід.

Що із поганого?

Інтерфейс та user experience. Воно якесь таке повільне і недолуге, що навіть найперші PDA, які я програмував у 2007-2008 роках не викликали такого роздратування своїм лаговим інтерфейсом. Ну а в порівнянні зі смартом з Google Maps - ох, треба купу седативних, аби терпляче побудувати, куди ж ти хочеш поїхати...
Не можна переставити на нормальні градуси, тільки кончені фаренгейти. УПД: можна, разом зі зміною миль на кілометри.
Медіа-плеєр тупо вилітає при спробі побраузити нещасні 3 тисячі пісень.. Поки неясно, як лікувати. Але музику грає.
Підказки навігатора на блютус заїкаються та лажають... Може, то гарнітура?...
Побудова маршруту ну дууууууже довга...
Батарейка - вона сідає досить швидко. Пара годин і йок. Схоже, не дуже пристосований до роботи поза джерелом живлення.

Процес установки

Кріплення чіпляється досить легко і якісно. Те, що прикручується на руль - схоже на покриту гумою залізяку, гайки всі самозатяжні (не впевнений, що правильно їх називаю), захищені від вібро-відкручення.
Із живленням довелося трошки погратися - на кінці провода лише залуджена ділянка, тому прикупив кільця і навіть інструмент для їх обжимки і ще трошки всілякого мотлоху, раз вже все рівно в магазині. Кільця спершу купив замалі, тож дозамовляв ще набір різнокаліберних, щоб точно щось та підійшло і обжимав вже біля мотоцикла (і недарма, бо перші таки виявилися замалими )

20 за обжимку, 6 клеми, 4 ізолента, 10 ще клеми, 10 кусачки, 10 стяжки = думаю, за 60 баксів мені би може навіть поставили... Хоча сам я корячився там пару годин - бо ліньки було бак знімати, тому за своєю давньою традицією "впихав невпихуємоє", може спеціаліст би впорався швидше, а як ні - то дві години - це $250 по місцевим розцінкам, тому інструмент не виглядає так вже і дорого... 

Висновок

Ще не зроблено. З одного боку, за $300 можна купити чудовий телефон, який не буде лажати, тормозити і глючити. Та ще там буде власний інтернет і камера і взагалі. З іншого - гармін не дає свої карти і апплікухи навіть за гроші, тож хочеш "adventure routing" - маєш страждати купувати девайс... Можливо, я ще звикну?...
Коли я просто ткнув у "Round Trip" і в параметрах задав що хочу дві годинки покататися - то в результаті маршрут побудувало по досить симпатичній дорозі, яку я вже раніше розвідав на практиці. Буду перевіряти на інших покатушках.
Ну і не можу на ходу засняти, але ілюстрації розв'язок - толкові.  Вкраду картинку із інтернету: 
Garmin zūmo® 396 LMT-S Portable motorcycle navigator with free ...


Коментарі